Red Carpet Fansite

Index
Fotoalbum
Bandmedlemmar
Biografi
Discografi
Tidningsartiklar
Skvaller och rykten

Tidningsartiklar

1995-06-06 Aftonpressen

(Översatt av Tom): Red Carpets spelning i globen var fantastisk och det märks verkligen att de börjar få några år på nacken. Allt gick precis som det skulle och de lyckades välja ut precis rätt låtar för att det skulle gå hem hos publiken också. Liam såg visserligen lite sjuk ut, men David och Johns karisma hjälpte upp det hela något fenomenalt. Bäst var helt klart den tårdrypande Always Farewell som fick avrunda spelningen. Davids stämma trollband alla i hans a capellaversion av låten och det var så tyst förutom hans röst att man kunde tro att hela publiken höll andan.
Det skall verkligen bli roligt att se vad Red Carpet hittar på härnäst, för med tanke på deras framgångar med den senaste skivan (The Piper) borde det bli något makalöst.

1995-06-18 Morning Gazette

Utredningen av gitarristen Liam Darks död fortsätter. Polisen har fattat misstankar om mord och David Jones är kallad på förhör. Det ryktas om att han kommer att häktas och fansen tycks ha delats upp i två läger; de som anser Jones vara oskyldigt anklagad och de som reagerar med ilska och sorg. Tidigare i dag arrangerades till och med en organiserad massförstörelse av bandets skivor och många arga tillmälen ropades på platsen. Tidningen har inte lyckats nå David Jones för en kommentar.

1995-09-02 Morning Gazette

Rättegången mot David Jones angående Liam Darks död blir inte av. Fallet är nedlagt och dödsorsaken anses vara självmord.

1995-06-13 London Times

Liam Dark, 25, från bandet Red Carpet avled i går i sångaren David Jones hem. Dödsorsaken sägs vara en överdos, men det sägs att polisen spekulerar om mord och nämnde Jones går inte att nå för kommentar.
"Det är ett hårt slag för musikvärlden" uttalar sig ett sörjande fan som samlats med hundratals andra utanför Liams hem för att hedra den bortgångne idolen. Hela gatan utanför hans portuppgång är fylld med blommor och gåvor och fansen står och gråter helt öppet. Begravningen kommer dock att ske i tysthet med några få inbjudna eftersom Liams familj inte orkar med något större. Vi nådde dem för kommentar:
"Liam var en underbar pojke", säger hans mor, Charlotte Dark. "Vi kommer att sakna honom så förfärligt och kan meddela att ni är de sista från media vi tänker prata med, så alla andra tidningar behöver inte göra sig besväret att söka upp oss."