Red Carpet Fansite

Index
Fotoalbum
Bandmedlemmar
Biografi
Discografi
Tidningsartiklar
Skvaller och rykten

Discografi

1988 - Drifting

Drifting var den skivan som slog igenom. Den blev en riktigt landsplåga och bara över en natt hade alla Red Carpets drömmar besannats. Det finns de som envist håller fast vid att det också är deras bästa skiva, precis som folk alltid brukar göra när det gäller den första skivan ett band gör.

1989 - Always farewell

Always Farewell togs inte emot lika bra, ens av fansen. Först ansåg många att den helt enkelt var en flopp, men efter bandets splittring så är det märkligt nog den skiva som har sålts i flest exemplar. Intressant är också att låten "Always farewell" inte finns med på den skivan, utan den kom först på nästa album.

1990 - Dream the world away

Denna platta är lite mjukare och lite mer svävande än de tidigare. Den föll dock i god jord och även fast det inte finns någon låt med riktigt mycket fart i så rosades den av såväl fans som kritiker. Förmodligen för att ett par av låtarna användes i filmen "Blow my mind away" som var stor det året.

1992 - Land of Me

Detta är utan tvekan bandets rockigaste utgivna skiva, med klassiker som "Don't Dare" och den fantastiska covern av Rolling Stones "Start me up" tog alla den genast till sina hjärtan.

1993 - Never live the darkness

Trots sitt ganska inspirerande namn är det här bandets mest mörka skiva och den är tydligt deprimerande. Det är inte svårt att märka att Liam hade en av sina svåraste perioder när han skrev de här texterna. Fansen tyckte inte att den var mycket att ha, men kritikerna älskade den. En intressant grej är att de valde att använda många skiftande instrument, vilket ger ett djup som gör att plattan ändå håller.

1994 - The piper

Den här skivan är som en blandning av alla tidigare skivor. Den har verkligen allt, nydanande, intressanta instrument, knivskarpa texter, djup och rytm. Den togs emot med ett bifall som nästan var överväldigande, men sorgligt nog blev det också bandets sista platta.