Red Carpet Fansite

Index
Fotoalbum
Bandmedlemmar
Biografi
Discografi
Tidningsartiklar
Skvaller och rykten
David Jones

davidjones.jpg

David Jones föddes 1971 i London. Hans mor Linda Jones var från Sverige och hans far John Jones från England. De gifte sig samma år som David föddes och eftersom Linda var ett stort fan till David Bowie så fick David namnet efter idolen.

Linda har i flera intervjuer sagt att David var ett väldigt aktivt barn med många vänner och att han utvecklades rasande snabbt. I skolan gick det ganska bra ända tills David kom upp i tonåren och hamnade i "fel gäng". Det var mycket festande redan i tidig ålder, samt droger och andra olagligheter som gjorde att hans föräldrar skickade iväg honom till en privatskola, trots att de egentligen inte hade råd. Det var där som David upptäckte musiken.

På skolan mötte han också Liam Dark och tillsammans skrapade de ihop medlemmarna till Red Carpet som startades upp när David var sexton år gammal.

1990 förlorade David sitt ena öga när en kvinna vid namn Alice Lear stack en penna i det. Exakt varför hon gjorde det finns det många spekulationer om, men inget är bekräftat.

David hade en otroligt karismatisk scennärvaro och med en röst som inte var av denna världen blev bandet bara större och större. Förmodligen skulle det ha tagit över en stor del av musikscenen i västvärlden om inte Liam Dark dött 1995 av en överdos.

Ett tag var det tal om att det var mord och David stod som huvudmisstänkt. Fallet lades dock till slut ned.

Efter det var det lite tyst om David ett tag innan han började synas på klubbar och alla ställen som "betyder något".

1998 började David arbeta som PR-agent och fick snabbt ett bra rykte i och med sina många kontakter.

2002 gifte sig David med den fem år yngre Joyce Nichols som han träffade på en middag tillsammans med en gemensam bekant. De gifte sig efter att bara ha känt varandra i tre veckor och det blev ett riktigt stort sagobröllop.

Han har nu i några år varit PR-agent för bandet Dream Blush som under våren och sommaren (2007) har nått en enorm framgång på Londons klubbar.

joyce.jpg

Joyce Jones -06